Rigger (in opleiding)

Rigger (in opleiding)

Wil jij in binnen- en buitenland aan de slag met uitdagende projecten op het gebied van hijsen, verticaal en horizontaal transport, montage en demontage en tegelijkertijd een hele hoop leren? Dan hebben we dé baan voor jou!

Rigger (in opleiding)

Location: Oldenzaal

Wij zijn op zoek naar een

 

RIGGER (IN OPLEIDING)

 

Wil jij in binnen- en buitenland aan de slag met uitdagende projecten op het gebied van hijsen, verticaal en horizontaal transport, montage en demontage en tegelijkertijd een hele hoop leren? Heb je bovendien oog voor veiligheid en geen hoogtevrees? Dan hebben we dé baan voor jou! 

 

Wat ga je doen?

Als Rigger zorg je ervoor dat lasten veilig getransporteerd worden en help je bij het monteren en demonteren van onderdelen. Je leert dit bij ons grotendeels in de praktijk. Onder begeleiding van ervaren collega’s werk je mee aan interessante projecten. Zo help je bijvoorbeeld mee met het verhuizen van onshore boortorens en bij andere montage- en demontageprojecten. De ene keer pak je de auto naar een project in de buurt, een andere keer stap je op het vliegtuig om een project in het buitenland tot een goed einde te brengen. Soms betekent dit ook dit je tijdens het project ergens in de kost bent.

 

Tijdens het werk leer je gebruik te maken van onze hijsmiddelen, het werken onder een kraan, met heftruck en hoogwerker. Je werkt veel met zware en grote lasten. Veilig en nauwkeurig werken is daarom van het grootste belang. Zo nodig volg je extern een aantal cursussen om de benodigde certificaten te halen, zoals je heftruck rijbewijs, een certificaat om te mogen werken met een hoogwerker of tot hijsbegeleider (TCVT W4-08). En als je de nodige ervaring hebt opgedaan, krijg je training om offshore te mogen werken en een Rope Access opleiding. Werken op grote hoogte is dan ook geen probleem voor jou.

 

Hoe het is om Rigger bij Wagenborg Foxdrill te zijn? Leon Roerink, Supervisor, vertelt: 

‘Als je rigger bent zorg je ervoor dat de hijswerkzaamheden bij on- en offshore boorinstallaties veilig worden uitgevoerd. Je geeft aanwijzingen aan de kraanmachinist en je bevestigt de hijslast veilig. Dat kan ook op hoogte zijn, dus het is handig als op hoogte werken geen probleem voor je is. Het riggerwerk is heel afwisselend en je bent lekker fysiek bezig. Geen dag is hetzelfde bij Foxdrill en je krijgt mooie kansen om jezelf te ontwikkelen.' Lees het hele interview met Leon!

 

Wie zijn we?

Wagenborg Foxdrill is opgericht in 1967 en is een specialist op het gebied van audits en inspecties, onderhoud, het verhuizen van on- en offshore (boor)installaties en het on- en offshore conductor heien. We zijn wereldwijd actief.

 

Het operationele team in Oldenzaal bestaat uit een Managing Director, Projectleiders, Planner, Supervisors, Riggers, Rope Acces Technicians, Conductor Installation Technicians, in totaal zo’n 30 FTE.

 

Wat verwachten wij van je?

 • Je hebt een afgeronde technische opleiding
 • Je bent geïnteresseerd in hijssystemen (takels, lieren en vijzels) en in verticaal en horizontaal transport
 • Je vindt het geen probleem om voor je werk in binnen- en buitenland te reizen
 • Je hebt je rijbewijs B
 • Je hebt goede kennis hebt van de Nederlandse taal, Duits en Engels is een pre
 • Je bent bereid om cursussen en opleidingen te volgen

 

Competenties

Naast de kerncompetenties van Koninklijke Wagenborg; samenwerken, oplossingsgericht en veilig werken, vragen wij de volgende competenties; vakmanschap, zelfstandigheid, flexibiliteit en klantgerichtheid.              

 

Wat hebben we te bieden?

 • Een uitdagende en afwisselende baan
 • De kans om voor je werk te reizen in binnen- en buitenland
 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien
 • Vrijheid en zelfstandigheid om jouw ideeën in de praktijk te brengen
 • Gunstige arbeidsvoorwaarden
 • Een prettige werksfeer in een leuk team

 

Ben je geïnteresseerd? 

Ben je geïnteresseerd en woon je binnen een straal van 50 km rondom Oldenzaal? Klik op 'solliciteer', vul het formulier in, voeg je motivatiebrief en CV toe en druk op 'verzenden'. Je hoort dan snel van ons over de verdere procedure.

 

Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met Charmain Nieland, tel.: 0541-580500

Solliciteer

Contact us

We are at your service

Contact