Commercieel Manager

Commercieel Manager

Heb jij ervaring in de techniek of binnen de olie- en gasindustrie? Ben jij altijd op de hoogte van ontwikkelingen in de markt, zie jij kansen en is sales voor jou de uitlaatklep? Wij zoeken een aanvulling binnen ons commerciële team op het gebied van (New) Business Development. Neem jij de touwtjes in handen en voeg jij waarde toe aan onze visie?

Commercieel Manager

Location: Oldenzaal & Schoonebeek
Hours: 40
Education: hbo

Heb jij ervaring in de techniek of binnen de olie- en gasindustrie? Ben jij altijd op de hoogte van ontwikkelingen in de markt, zie jij kansen en is sales voor jou de uitlaatklep? Wij zoeken een aanvulling binnen ons commerciële team op het gebied van (New) Business Development. Neem jij de touwtjes in handen en voeg jij waarde toe aan onze visie?

 

Wat ga je doen?
Je geeft leiding aan commerciële processen. Dit betekent het actief benaderen van prospects. Hier ligt het zwaartepunt, maar daarnaast bouw je ook bestaande relaties verder uit. Naast het leggen en onderhouden van contacten voer je de verdere activiteiten ook uit. Soms heb je daarin een coördinerende rol, zoals het opstellen van offertes, maken van calculaties en het nakomen van afspraken. Ook het initiëren van contactmomenten met diverse stakeholders hoort hierbij. Je hebt een adviserende rol voor collega’s, klanten en directie. Je directe collega is Senior Commercieel Manager. Gezamenlijk bespreken jullie advies- en groei & salesplannen. Je werkt ze vervolgens uit en implementeert ze. We verwachten dus de ultieme onderhandelaarsmentaliteit met de nodige technische skills. Jouw win-win-attitude zorgt voor een maximaal resultaat binnen de kaders van pricing, payment en legal.

 

Als Commercieel Expert Wagenborg Foxdrill ga je

 • Inzetten op de klantrelatie; verdiepen, uitbouwen en onderhouden van relaties op strategisch niveau en (midden)management niveau
 • Marketing campagnes opzetten en events bijwonen
 • Kansen in de markt signaleren (markt-, klanten- en concurrentieonderzoek)
 • Doorontwikkelen en beheren van Salesproces & Customer experience

Wie zijn wij?
Wagenborg Foxdrill is opgericht in 1967 en is specialist op het gebied van audits en inspecties, onderhoud, het verhuizen van on- en offshore (boor)installaties en het on- en offshore conductor heien. We zijn wereldwijd actief. Het operationele team in Schoonebeek en Oldenzaal wordt aangestuurd door de Managing Director. Verder bestaat het team in Schoonebeek uit; Projectleiders, een Werkvoorbereider, Mechanics, Electricians, Operation Technicians. Het operationele team in Oldenzaal bestaat uit Projectleiders, Supervisors, Riggers, Rope Acces Technicians, Conductor Installation Technicians. Daarnaast werk je met een klein team op kantoor voor beide locaties, dat zijn ongeveer 12 collega’s van Finance & HR tot Planning. Gemiddeld hebben we 30 FTE per vestiging. Jouw directe collega wordt Commercieel Manager Eric Quinlan.

 

Commercieel Manager Eric Quinlan vertelt
“Het is een afwisselende baan waarbij je altijd op verschillende niveaus verschillende gesprekken voert. We zijn sterk in onze kwaliteit, we bieden meerdere diensten en zetten alles in op onze goede reputatie. Daarnaast is elke dag zo fijn omdat ik met een team van toegewijde experts mag werken!”

 

Wat hebben we je te bieden?

 • Een gevarieerde baan in een internationaal bedrijf
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • De mogelijkheid om regelmatig buiten kantoor je werk te verrichten
 • Studiemogelijkheden die aansluiten bij jouw talent en loopbaanwensen
 • Een goed salaris op basis van kennis en kunde
 • 30,5 vakantiedagen om te genieten (o.b.v. full time dienstverband)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fiscaal voordeel genieten op al jouw sportactiviteiten (jaarlijks gemaximeerd budget)
 • Een veilige en comfortabele lease-auto

Wat heb je nodig?

 • HBO diploma (commerciële, bedrijfskundige of technische richting)
 • Minimaal vier jaar ervaring in een commerciële functie (B2B)
 • Bij voorkeur twee jaar ervaring en een uitgebreid netwerk in de olie- en gasbranche
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Goede communicatieve en adviserende vaardigheden
 • Bereidheid om internationaal te reizen (circa 15% van de tijd)

Heb je interesse?
Klik op 'solliciteer', vul het formulier in, voeg je motivatiebrief en CV toe en druk op 'verzenden'. Je hoort dan snel van ons over de verdere procedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Sylvia Bos, HRM Advisor, op 06-38554476

Solliciteer

Contact us

We are at your service

Contact